7 veel voorkomende oorzaken van haaruitval

Het is de nachtmerrie voor iedereen: uw haar begint uit te vallen. Niemand zit er immers op tewachten om kaal te worden. Merkt u dat uw haargrens hoger wordt of dat uw haar dunnerwordt? Ziet u overal haartjes om u heen als u ergens zit of merkt u dat het doucheputje vakerbegint te raken met haar? In dat geval kan u te maken hebben met haarverlies, maar wat is daarde oorzaak van? Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. In dit artikelbespreken wij 7 veelvoorkomende redenen van haarverlies.

Haaruitval door stress

U bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat stress zeer ongezond is voor uw lichaam.Helaas leven wij tegenwoordig in een prestatiemaatschappij waar stress steeds meer voorkomt,ook onder jongeren. Stress kan helaas ook tot haarverlies leiden. Merkt u dat uw meer haarverliest dan normaal? Kijk dan eens goed of u bepaalde zaken in uw leven kunt veranderenwaardoor het leven wat minder stressvol wordt.

Erfelijke kaalheid

Een andere reden van haaruitval kan zijn dat dit erfelijk is bepaald. Misschien heeft u het weleens opgemerkt in uw familie of bij een naaste; een gehele tak van een familie is vroegtijdigkaal of heeft een teruggetrokken haarlijn. Verlies van haar kan dus ook erfelijk zijn. Het isnatuurlijk vervelend, maar dat proces is lastig te stoppen. Als u last heeft van haaruitval en ukunt geen aanwijsbare oorzaak vinden, dan is de kans groot dat dit erfelijk bepaald is.

Benieuwd naar wat wij aan uw haarprobleem kunnen doen?
Maak vrijblijvend een persoonlijke afspraak.

Dunner haar naarmate de jaren verstrijken

Hoe ouder u wordt des te minder haren u uiteindelijk op uw hoofd zult overhouden . Dat is ookde reden dat veel oude mannen kaal worden, al blijf de zogenaamde ‘eeuwige krans’ vaak welbedenkt met haar. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn. In de regel geldt dat demeeste mensen dunner haar krijgen naarmate ze ouder worden. Ook krijgen veel mensen dante maken met een teruggetrokken haarlijn. De leeftijd waarin dit ingaat verschilt per persoon. Bijsommige mensen duurt het wel tot ze ongeveer 60 zijn, maar het kan ook op veel jongereleeftijd al waarneembaar zijn. Dit heeft ook weer met de erfelijkheid te maken.

Verkeerde voeding kan leiden tot (meer) haarverlies

Haaruitval treed ook vaak op bij een ongezond eetpatroon en/of een tekort aan bepaaldevitamines en mineralen. Zo spelen bijvoorbeeld de vitamines B (en dan met namePantotheenzuur en Biotine) maar ook vitamines C en Zink een belangrijke rol in haargroei,sterker en gezonder haar. Het is dus belangrijk om een gezonde leefstijl aan te houden endaarnaast kunt u er voor kiezen om als aanvulling enkele vitamines en mineralen in te nemen.Een aanbevolen product voor de ondersteuning van haargroei en het behoud van gezond haaris Oolaaboo inner strenght dose. Dit product is speciaal samengesteld om het natuurlijkegroeiproces te ondersteunen en de haarwortels van alle belangrijke voedingsstoffen tevoorzien.

Haarverlies als gevolg van chemotherapie

Wanneer u als gevolg van de diagnose kanker chemotherapie moet ondergaan, zal dit in demeeste gevallen haaruitval als gevolg hebben. In een korte periode zult u merken dat uw haaruit zal vallen en vaak groeit het vanzelf weer aan. Toch is dit een enorm ingrijpende gebeurtenis.Heeft u last van complete haaruitval (vaak als gevolg van chemoterhapie of door Alopecia) danwordt er vaak gekozen voor het dragen van een haarwerk.

Na de zwangerschap kan ook haaruitval optreden

Vrouwen kunnen na de zwangerschap ook ineens te maken krijgen met het uitvallen van haar.Dit gebeurt in de regel twee tot vier maanden na de bevalling. U kunt dan als vrouwgeconfronteerd worden met ernstig haaruitval. We begrijpen ook dat dit even schrikken kan zijn,maar gelukkig komt ook dit meestal wel weer goed. Uw haar zal vanzelf weer aangroeien.

Oplossingen tegen haaruitval bij mannen en vrouwen

In dit artikel hebben wij een aantal belangrijke oorzaken van haarverlies uitgelicht. Heeft u te maken met vroegtijdig haarverlies, een terugtrekkende haargrens of dunner wordend haar? Dan kunt u daar in de meeste gevallen gewoon wat tegen doen!

Het gebruik van natuurlijke haarverzorgingsproducten is al een stap in de goede richting. Gebruik shampoos, conditioners en andere haarproducten die natuurlijk zijn en geen schadelijke stoffen zoals siliconen, parabenen en sulfaten bevatten. Dit verstikt uw haar en zorgt voor nog meer haarverlies op de lange termijn. Wij raden aan om de producten van ‘Ornatiq’ te gebruiken. Dit merk heeft een complete haar- en huidverzorgingslijn met producten die uitsluitend bestaan uit 100% natuurlijke en organische ingrediënten.

Daarnaast kunt u kiezen voor een stamcelbehandeling (stemmcell treatment). Dit is een relatief nieuwe techniek waarbij de haarzakjes in uw hoofdhuid weer opnieuw worden ‘geactiveerd’. Er wordt een unieke mix van ingrediënten geinjecteerd die er voor gaat zorgen dat uw haarzakje (weer) nieuwe haarfollikels zal aanmaken.