Alles over Alopecia: de soorten, oorzaken en oplossingen

Alopecia is eigenlijk een storing in het imuunsysteem en komt in verschillende vormen voor. Deze ziekte zorgt ervoor dat (een deel van) de haarwortels worden aangetast, met (gedeeltelijke) haartuival als gevolg. Hoewel de meeste vormen van haaruitval door Alopecia vaak tijdelijk zijn, komt het haar in enkele gevallen helemaal niet meer terug.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van Alopecia?

Alopecia kent verschillende vormen en de meest voorkomende vormen zijn Alopecia Areata, Alopecia Androgenetica, Alopecia Totalis en Alopecia Unversalis.

Alopecia Areata

Wanneer u kale plekjes tussen uw haar ziet, dan kan dit duiden op Alopecia Areata. Deze vorm van Alopecia betekent pleksgewijze kaalheid. Meestal gaat het om ronde of ovale plekken waar ineens geen haar meer zit. De haaruitval wordt veroorzaakt op bepaalde delen van het lichaam en is meestal niet blijvend. Er is helaas geen geneesmiddel op de markt om deze ziekte te bestrijden maar er zijn behandelingen die het proces kunnen versnellen om uw haar weer terug te laten groeien. Ook kiezen mensen er vaak voor om een haarwerk of haarstukje te dragen zolang het haar nog niet is terug gegroeid. Alopecia Areata kan iedereen overkomen en is niet leeftijdsgebonden.

Benieuwd naar wat wij aan uw haarprobleem kunnen doen?
Maak vrijblijvend een persoonlijke afspraak.

Alopecia Androgenetica

Misschien wel de meest voorkomende vorm van Alopecia. Praktisch alle mannen krijgen hier mee te maken bij het ouder worden. Iets minder bekend is dat ook veel vrouwen deze vorm van haarverlies hebben. Het haar wordt op een gegeven moment dunner en valt uiteindelijk uit. Een verschil ten opzichte van Alopecia Areata is dat Androgenetica genetisch bepaald is en ook niet meer over gaat. Zoals de naam al doet vermoeden speelt waarschijnlijk erfelijkheid een grote rol. Maar ook overgevoeligheid van de haarzakjes en de toename van mannelijke hormonen kunnen een rol spelen. Ruim 70% van alle mannen krijgt uiteindelijk te maken met deze vorm van haaruitval.

Alopecia Totalis

Bij deze vorm van Alopecia valt al het haar op uw hoofd vaak volledig uit. Alopecia Totalis wordt gezien als een heftigere variant van Areata (pleksgewijze kaalheid). Het kan ook zijn dat zelfs het haar van uw wenkbrauwen, wimpers en baard zijn uitgevallen. De haarwortels blijven aanwezig en de kans op de teruggroei van haar is aanwezig maar wel heel erg klein. Vaak zien we dat het haar niet of gedeeltelijk nog terugkomt. Deze ziekte komt zowel bij mannen als vrouwen voor en kan tot enorme psychologische en emotionele problemen leiden. U krijgt namelijk ineens te maken met een ander uiterlijk, wat vraagt om een flink aanpassingsvermogen. Voor mensen die te maken hebben met gedeeltelijke (Alopecia Areata) maar zeker ook volledige haaruitval van het hoofd (Alopecia Totalis) kan het dragen van een haarwerk of pruik een uitkomst zijn.

Alopecia Unversalis

Bij deze haarziekte valt het haar bij alle lichaamsdelen uit, dus niet alleen de haarwortels op je hoofd worden aangetast. Het is mogelijk dat de haargroei (deels) terugkomt maar het verloop van deze auto-immuunziekte is erg onvoorspelbaar. In de regel geldt vaak dat hoe langer het haar weg blijft, hoe kleiner dan kans is op teruggroei.

Stem cell hair treatment kan u helpen bij erfelijke haaruitval

Krijgt u te maken met Alopecia Androgenetica, dan wordt uw haar op een gegeven moment steeds dunner met uiteindelijke haaruitval als gevolg. De haarwortels blijven wel aanwezig maar de kans op teruggroei is vaak erg klein. Bij deze vaak genetisch bepaalde vorm van haaruitval kunt u er voor kiezen om een haarwerk of haarstukje te dragen. Maar ook een Stem cell Hair treatment behandeling kan helpen om uw haar weer (gedeeltelijk) terug te laten groeien. Dit is een nieuwe behandeling die wordt aangeboden door Inkx huid en haar. En deze behandeling draagt ook bij aan het verder vertragen van het proces van haaruitval. Inactieve “slapende” haarzakjes worden door middel van Stem Cell Hair Treatment stuk voor stuk voorzien van een injectie met een exclusief plantaardig elixer, dat bomvol zit met essentiële ingrediënten en vitaminen. Het stimuleert de haarzakjes om (weer) haarfollikels aan te maken. Uit deze haarfollikel groeien vervolgens nieuwe haren, vaak sterker en donkerder dan voorheen. Op deze manier kan een kale plek, een terugtrekkende haargrens of beginnende kaalheid hersteld worden. De werkzame stof van deze Stem Cell Hair Treatment behandeling bevat uitsluitend plantaardige eiwitten en vitamines en zeker geen hormonen.

Een haarwerk als passende oplossing voor uw haarprobleem

Wanneer iemand te maken krijgt met een vorm van Alopecia dan heeft dit vaak een enorme impact op het zelfvertrouwen. Het dragen van een haarwerk of pruik kan daarom een oplossing zijn bij uw haarprobleem. Veel mensen kiezen voor het dragen van een haarwerk dat gemaakt is van écht Europees haar. De voordelen van echt haar ten opzichte van synthetisch haar zijn dat het sterker is. Het laat zich veel makkelijker stylen en kleuren, u kunt gewoon sporten en zwemmen met een haarwerk en het haar valt in alle opzichten veel mooier. Het is net uw eigen haar. Inkx Haarwerken gebruikt enkel topkwaliteit onbehandeld Europees haar van InFixHair. Dit haar is van de allerhoogste kwaliteit en gaat doorboor drie keer langer mee dan een standaard haarwerk. Heeft u te maken met een vorm van Alopecia en overweegt u het dragen van een haarwerk, haarstukje of wilt u misschien een Stem Cell Hair Treatment laten uitvoeren? Het team van Inkx Haarwerken is deskundig , professioneel, vriendelijk, persoonlijk en erg discreet. Maak vrijblijvend een afspraak met onze specialisten.