Zo remt u haaruitval en stimuleert u nieuwe haargroei

Vrijwel iedereen mens heeft vanaf zijn of haar geboorte haar op het hoofd. Het uitvallen van uw haren hoort echter ook bij het leven en bij de meeste mensen gebeurt dit wanneer ze volwassen zijn en ouder worden. Maar haaruitval komt ook zeker voor bij jongvolwassenen. Vooral mannen hebben vaker last van de terugtrekkende haargrens, het dunner worden van het haar bij de inhammen en de kruin. Ook bij vrouwen komt haaruitval zeker voor.

Hoewel het heel normaal is dat u dagelijks wel tot zo’n 100 haren per dag kunt verliezen, snappen we dat u zich zorgen begint te maken als u last heeft van (periodes met) meer dan gemiddeld haarverlies.

Haaruitval bij vrouwen

Vrouwen voelen zich over het algemeen zelfverzekerder en nog mooier wanneer hun haar sterk, gezond en vol van volume is. Om uw haar goed te verzorgen is het belangrijk dat u bij de basis begint. Zorg dat u gezond en gevarieerd eet en gebruik de juiste haarverzorgingsproducten. Kies niet altijd voor de bekende merken of de goedkopere producten maar verdiep u eens goed in wat bijvoorbeeld een shampoo, conditioner en andere haarproducten eigenlijk horen te bevatten (en vooral: wat niet!!). U zult versteld staan hoeveel shampoos er nog maar overblijven die écht goed voor uw haar zijn. Een voorbeeld van een merk dat 100% natuurlijk is en uw haar voedt en verzorgt is Ornatiq. Dit relatief nieuwe merk is volledig vrij van alle onnodige en schadelijke toevoegingen zoals parabenen, siliconen en sulfaten.

Heeft u dagelijks last van meer haar in het haarputje of wordt u wakker met een kussen bedekt met haren? Probeer eerst eens onze bovenstaande tips uit. Misschien is het aanpassen van uw eetpatroon of het gebruik van een goede shampoo en conditioner al voor u voldoende.

Helpt dit u niet voldoende of bent u gewoon bezorgd over uw haarverlies? Dan is het verstandig om eens in gesprek te gaan met uw huisarts of iemand die gespecialiseerd is in haaruitval en haargroei. Er zijn tegenwoordig nieuwe behandelingen die uw verdere haaruitval kunnen remmen en die nieuwe haargroei weer op gang brengt. We gaan later in deze blog nog verder in op deze nieuwe methode.

Haaruitval bij mannen

Haarverlies bij mannen is een veel voorkomend “probleem”. Eigenlijk is het een natuurlijk proces maar heeft de een al op z’n 30e een teruggetrokken haarlijn en loopt de ander nog met een volle bos rond tot zijn 50e. Vaak begint het bij mannen met het terugtrekken van de haargrens, het kaler worden en de inhammen en een kruin die steeds dunner wordt.

Ook bij mannen geldt dat het gebruik van de juiste voeding, het zoveel mogelijk stressvrij leven en het gebruik van natuurlijke haarproducten al heel veel kan doen.

Bent u benieuwd naar onze 100% natuurlijke haarproducten of wilt u een afspraak maken voor een Stemm Cell Treatment behandeling?

Er kunnen andere oorzaken zijn van uw haaruitval

Haarverlies is in veel gevallen een erfelijk proces. Erfelijke kaalheid wordt het meest zichtbaar zodra de haargrens terugtrekt en de kruin kaler wordt. Zodra het haar dunner wordt ontstaat er een geleidelijke verbinding tussen de kaler wordende inhammen en kruin.

Wist u dat u ook last kunt hebben van meer haarverlies bij injecties of koorts? Het drinken van veel alcohol, het nemen van bepaalde soorten medicatie of een tekort aan ijzer kunnen er allemaal aan bijdragen dat uw haar niet meer goed groeit of zelfs (gedeeltelijk) uitvalt. Mensen die een stressvol leven leiden ervaren vaak lichamelijke en geestelijke klachten. Haarverlies kan hier ook een gevolg van zijn. Dit soort vormen van haarverlies zijn overigens vaak van tijdelijke aard.

Pleksgewijze kaalheid (ook wel een vorm van Alopecia) komt ook voor. Dit zijn vaak ronde of ovale plekken waar geen haar groeit. Dit kan van de een op andere dag gebeuren en is vaak het gevolg van een verstoring in het afweersysteem. Waar de kale plekken bij de meeste mensen na verloop van tijd weer dichtgroeien is het bij sommige mensen ook blijvend. In het laatste geval zou het dragen van een haarstukje of haarwerk een oplossing kunnen zijn.

Rem uw haaruitval en stimuleer nieuwe haargroei!

We hebben het in deze blog vooral gehad over de mogelijke oorzaken van haarverlies. Maar wist u dat er ook behandelingen zijn die uw haaruitval kunnen remmen en waarmee u uw haar weer een flinke boost kunt geven?

Stem cell hair treatment is een vrij nieuwe behandeling waar heel veel mensen al mee geholpen zijn. Deze specialistische methode is speciaal ontwikkeld om uw eigen haren weer te laten groeien en de bestaande haaruitval te remmen. Zelfs als u al langer last heeft van kalere plekken dan is hier nog haargroei mogelijk! Een voorwaarde is wel dat uw haar niet langer dan 4 jaar geleden is uitgevallen op deze plek, want dit is gemiddeld de maximale periode dat zo’n haarzakje op inactief kan blijven voordat deze echt uitsterft.

Inkx Haarwerken in Heemskerk is specialist op het gebied van deze Stem cell Hair Treatment. Met een exclusief en speciaal samengesteld serum vol belangrijke vitaminen, wordt uw haarzakje weer gestimuleerd om nieuwe haarfollikels aan te maken. Uit deze haarfollikels groeien vervolgens weer nieuwe haren. En deze haren zijn vaak nog sterker en voller dan voorheen! Er wordt bij Inkx uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige eiwitten en vitamines en dus zeker geen hormonen. Deze speciale haarbehandeling is hypoallergeen en dus geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Laat u adviseren want een oplossing is vaak dichtbij

Mocht het aanpassen van uw voedingspatroon en het gebruik van gezonde en natuurlijke haarproducten nog niet het gewenste resultaat voor u opleveren, neem dan eens vrijblijvend contact op met onze haarspecialisten. Zij kunnen u uitstekend adviseren bij uw haarproblemen.